Szilveszteri lencseleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 40 dkg sertés csülök, vagy comb
  • 10-15 karika kolbász
  • 20 dkg lencse
  • 2-3 sárgarépa
  • 2-3 gyökér
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kb. egy evőkanál ecet
  • egy evőkanál fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • ételízesítő

Elkészítés

A lencsét előző este vízbe beáztatjuk, majd főzés előtt leöntjük. Kb. 2 liter hideg vízbe felrakjuk főni a lencsét, az apróra vágott sonkát, a karikákra szelt vékonykolbászt. Jól bezöldségezzük gyökérrel, sárgarépával, az egész fej vöröshagymával, 1-2 gerezd fokhagymával, 2 babérlevéllel. Egy kávéskanál cukrot és kicsi ételízesítőt tehetünk hozzá. Ha megpuhult a hús, a lencse, akkor magyaros rántást készítünk: egy kisebb fej vöröshagyma apróra vágva, zsírban megdinsztelve, 1 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, 2 gerezd fokhagymát belenyomunk, kis pirospaprikával színesítjük. Ezt 2 dl tejfölben elkeverjük, majd csomómentesen a forrásban lévő leveshez keverjük. Ecettel ízesítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.