Szilveszteri lencseleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 40 dkg sertés csülök, vagy comb
- 10-15 karika kolbász
- 20 dkg lencse
- 2-3 sárgarépa
- 2-3 gyökér
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál cukor
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kb. egy evőkanál ecet
- egy evőkanál fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- só
- ételízesítő
Elkészítés
A lencsét előző este vízbe beáztatjuk, majd főzés előtt leöntjük. Kb. 2 liter hideg vízbe felrakjuk főni a lencsét, az apróra vágott sonkát, a karikákra szelt vékonykolbászt. Jól bezöldségezzük gyökérrel, sárgarépával, az egész fej vöröshagymával, 1-2 gerezd fokhagymával, 2 babérlevéllel. Egy kávéskanál cukrot és kicsi ételízesítőt tehetünk hozzá. Ha megpuhult a hús, a lencse, akkor magyaros rántást készítünk: egy kisebb fej vöröshagyma apróra vágva, zsírban megdinsztelve, 1 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, 2 gerezd fokhagymát belenyomunk, kis pirospaprikával színesítjük. Ezt 2 dl tejfölben elkeverjük, majd csomómentesen a forrásban lévő leveshez keverjük. Ecettel ízesítjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.